top of page

ons. 06. nov.

|

Grisekælderen, AUH

Anastomosekursus del 1

Forudsætninger: Basal sutur eller suturkursus på 8. semester.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Anastomosekursus del 1
Anastomosekursus del 1

Tid og sted

06. nov. 2019, 18.00 – 21.30

Grisekælderen, AUH , Aarhus, Danmark

Om eventet

Dette er et karkirurgisk anastomosekursus som består af to aktiviteter: hhv. lyskesimulator og organblokke, som alle kursister har mulighed for at deltage i:

·  Lyskesimulatoren benyttes til færdighedstræning af færdiguddannede læger i en karkirurgisk introduktionsstilling. Apparatet består af en kasse med et smalt hul i toppen, hvorigennem anastomosen syes. Anastomosen simulerer lyskeblodkar, som hyppigt er sæde for karkirurgisk intervention, ligesom arbejdet foregår i dybden på samme måde som i en lyske. Anastomosen laves som en end-to-side-anastomose mellem to karproteser, som kobles på et ind- og afløb i kassens dybde. Når kursisten har færdiggjort anastomosen, kan kvaliteten testes ved at lade vand løbe igennem protesen svarende til gennemblødning i rigtige blodkar.

·  Organblokkene er af grisevæv og giver modsat lyskesimulatoren kursisten indblik i, hvordan det føles at arbejde i væv i stedet for protesemateriale. Kursistene kan simulere skader på organer eller kar og få supervision på teknikker, hvor skaden kan udbedres. Som udgangspunkt består det i at sy end-to-end anastomose med protese på aorta. 

Kombinationen af arbejde med både væv og proteser sikrer, at færdighedskurset på godt vis afspejler, hvordan arbejdet i det karkirurgiske speciale foregår. 

Det bliver to sessioner á 1,5 timer på hhv. lyskesimulator og organblokke. Mellem de to sessioner, vil der være en pause hvor deltagerne får lidt ’proviant’!

Undervisningen varetages af læger fra karkirurgiske afdelinger. Dette sikrer høj kvalitet og mulighed for supervision under hele kurset.

Vi glæder os til et super fedt kursus!

Billetter

  • Anastomose del 1. 6.Nov. 18:00

    Der er kun tilladt at købe én billet per person.

    75,00 kr.
    Udsolgt

dette event er udsolgt

Del dette event

bottom of page