top of page

SAKS Hjerte-, Lunge- og Karkirurgi

  • Facebook
Hjertetransplantation foredrag okt.2019

Hvad er hjerte-lunge-kirurgi?

Hjerte-Lunge-Kirurgi , også kendt som Thoraxkirurgi , inddeles typisk i to spor: Hjertekirurgi og Klassisk Thoraxkirurgi.

Hjertekirurgi beskæftiger sig blandt andet med , Coranar Bypass operationer, Hjerteklapkirurgi og hjertetransplantationer.

I klassisk thoraxkirurgi arbejdes der for eksempel med operationer ved lungecancer, spiserørscancer, fuglebryst og drænanlæggelse.

Hvorfor skal DU være med ?

Hvis du interesserer dig for kirurgi uanset  dit semester, og har lyst til at få indblik i hjerte-lunge-kirurgiens verden så er vi lige noget for dig. Derudover er der god mulighed for at være med til at planlægge arrangementer og holde journal club. 

Som bonus bliver du en del af en social specialegruppe hvor du møder engagerede mennesker på tværs af semestre.

Hvem er vi?

Vi er en specialegruppe bestående af både bachelor og kandidat studerende med interesse for både hjertekirurgi og klassisk thoraxkirurgi. 

Mange af vores medlemmer har eller er i gang med at forske, så der er rig mulighed for at få gode råd om at komme i gang med forskning eller holde journal club til månedsmøderne.

Derudover er vi SAKS- Hjerte-Lunge-Kirurgi glade for at holde sociale arrangementer; julefrokoster, fællesspisning til case-aftener eller petanque til sommer afslutninger er bare nogle eksempler.

Hvad gør vi?

Vi holder typisk et foredrag og et kursus per semester.

Sidste semester holdt vi sammen med kardiologisk forening et oplæg omkring hjerte transplantion og kommende semester holder vi igen kurset ”hånden på hjertet”  hvor kursisterne får mulighed for at afprøve og blive bedre til ultralyd af hjertet, EKG, og røntgen af thorax. 

 

Derudover holder vi månedsmøder med journalclub, forberedelse af arrangementer og alt det snak om alt det vi synes er spændende indenfor thoraxkirurgi.

bottom of page